סינרג'י – תכנון פנסיוני | תכנון פרישה https://www.sinergy-ins.co.il/ Wed, 17 Jan 2024 11:50:39 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8.1 https://www.sinergy-ins.co.il/wp-content/uploads/2023/11/cropped-לוגו-סינרגי-512-x-512-px-2-32x32.png סינרג'י – תכנון פנסיוני | תכנון פרישה https://www.sinergy-ins.co.il/ 32 32 תקרות כספיות ל2024 https://www.sinergy-ins.co.il/tikrot2024/ Wed, 17 Jan 2024 11:34:27 +0000 https://www.sinergy-ins.co.il/?p=595   מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

הפוסט תקרות כספיות ל2024 הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>

תקרות כספיות ל2024

 

מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

הפוסט תקרות כספיות ל2024 הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>
דגשים לסוף שנת המס 2023 ועוד https://www.sinergy-ins.co.il/https-www-sinergy-ins-co-il-wp-admin-edit-phpendofyear-2/ Mon, 04 Dec 2023 10:01:37 +0000 https://www.sinergy-ins.co.il/?p=565   מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

הפוסט דגשים לסוף שנת המס 2023 ועוד הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>

דגשים לסוף שנת המס 2023 ועוד

דגשים לסוף שנת המס2023 ועוד

 

מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

המשך לדגשים לסוף שנת המס 2023 ועוד

הפוסט דגשים לסוף שנת המס 2023 ועוד הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>
פרישה מדומה או קבלת כספי פנסיה בזמן עבודה https://www.sinergy-ins.co.il/false-retirement/ Sun, 12 Nov 2023 09:03:09 +0000 https://www.sinergy-ins.co.il/?p=390 רבים חושבים כי הם יכולים לממש את התוכניות הפנסיוניות שלהם רק כאשר הם יוצאים לפנסיה. כיום אנשים רבים ממשיכים לעבוד ברמה כזו או אחרת גם לאחר גיל הפרישה הדבר נובע ממס סיבות כגון התארכות בתוחלת החיים, הרצון להמשיך להיות עסוקים, צורך כספי , ועוד אז חדשות טובות ניתן להתחיל לקבל כספי קצבה כבר מגיל 60 […]

הפוסט פרישה מדומה או קבלת כספי פנסיה בזמן עבודה הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>

פרישה מדומה או קבלת כספי פנסיה בזמן עבודה

רבים חושבים כי הם יכולים לממש את התוכניות הפנסיוניות שלהם רק כאשר הם יוצאים לפנסיה. כיום אנשים רבים ממשיכים לעבוד ברמה כזו או אחרת גם לאחר גיל הפרישה הדבר נובע ממס סיבות כגון התארכות בתוחלת החיים, הרצון להמשיך להיות עסוקים, צורך כספי , ועוד

אז חדשות טובות ניתן להתחיל לקבל כספי קצבה כבר מגיל 60 ולצאת לפרישה מדומה!!!

פרישה מדומה

האם כדאי לצאת לפרישה מדומה? יש לחלק את התשובה למס רמות:

*האם יש כדאיות כלכלית בהמשך התוכנית הפנסיונית?

איך בודקים זאת מבצעים בדיקה של מה תהייה נקודת האיזון .
למשל אדם יכול לקבל היום קצבה של 1000 ש"ח ובעוד שנתיים 1100 ₪ כוון שהקצבה היא לכל החיים של מקבל הקצבה יש לשאלה זו ערך רב הרי מדובר על עוד 10%לכל החיים אנשים גם מוסיפים כי הם יפקידו יותר ואז יקבלו עוד ריבית ועוד כספים.
הבדיקה צריכה להיות אנליטית: אם תקבל קצבה בעוד שנתיים הרי "שהפסדת" 24 חודשי קצבה במקרה זה 24000 ש"ח. מה תהייה נקודת האיזון?

24,000/100=240 חודשים שהם 20 שנה

בחינה זו נותנת אינדיקציה ראשונית לכדאיות תחילת קבלת הקצבה מי שיודע לבצע חישוב זה הוא מומחה לפרישה.

כאן נכנסות שאלות רבות ונוספות מצב משפחתי, מצב כלכלי, מיסוי ועוד כמבחן אצבע ניתן לומר שבמקרים רבים מאוד שבהם נתקלתי לא היה צורך לחכות לגיל הפרישה והייתה כדאיות בהתחלת כספי הפנסיה.

בעל המקצוע ידע גם לתכנן את המקורות אותם כדאי לנצל לקבלת הקצבאות וזאת מתוך בחינה כוללת של כלל הכספים הפנסיוניים והמצב המשפחתי הכולל וכן תוך התייחסות לנושא המיסוי הרלוונטי לעניין זה.

הנקודה המהותית בנושא זה היא לא להיות מקובעים מחשבתית .יש לבצע תהליך עבודה מסודר שבו בוחנים את המערכת האישית והפנסיונית בכללותה מבצעים מבחן כדאיות כללית, מבחן שצריך להציג תוצאה מספרית כל זאת תוך התחשבות בכל הפרטים שהזכרתי לעיל. כמי שבצע בדיקות רבות כאילו בדיקה זו יוצרת אופטימיזציה של המערך הפנסיוני הקיים ונותנת במקרים רבים בהירות לגבי העתיד הפנסיוני האישי

והמשפחתי מי שמעוניין בבדיקה מסוג זה מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

הפוסט פרישה מדומה או קבלת כספי פנסיה בזמן עבודה הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>
למשוך פנסיה – תשלום למקרה מוות בקרן פנסיה כשאין שארים https://www.sinergy-ins.co.il/pension-death-withdrow/ Wed, 20 Sep 2023 08:29:50 +0000 https://www.sinergy-ins.co.il/?p=179 מה קורה כאשר עמית בקרן פנסיה נפטר כשאין לו שאירים כהגדרתם בתקנון? האם הכסף הלך? וכיצד ניתן למשוך פנסיה? סעיף 105 לתקנון התקני קובע שבהיעדר שאירים, תשלם הקרן את היתרה הצבורה למוטבים אותם קבע העמית בכתב ("הוראת מוטבים"), או לחילופין, תשלם את היתרה למי שקבע העמית (או הפנסיונר) בצוואתו, אם הצוואה כוללת הנחיות לתשלום כספים […]

הפוסט למשוך פנסיה – תשלום למקרה מוות בקרן פנסיה כשאין שארים הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>

למשוך פנסיה – תשלום למקרה מוות בקרן פנסיה כשאין שארים

מה קורה כאשר עמית בקרן פנסיה נפטר כשאין לו שאירים כהגדרתם בתקנון? האם הכסף הלך? וכיצד ניתן למשוך פנסיה?

סעיף 105 לתקנון התקני קובע שבהיעדר שאירים, תשלם הקרן את היתרה הצבורה למוטבים אותם קבע העמית בכתב ("הוראת מוטבים"), או לחילופין, תשלם את היתרה למי שקבע העמית (או הפנסיונר) בצוואתו, אם הצוואה כוללת הנחיות לתשלום כספים מהקרן, ובתנאי שהצוואה נחתמה במועד מאוחר מהמועד בו מסר העמית את הוראת המוטבים לחברה המנהלת.

כאשר לעמית שנפטר אין שאירים, ובנוסף הוא לא קבע מוטבים בהוראה לחברה המנהלת, קובע סעיף 105 לתקנון התקני שהקרן תשלם את היתרה הצבורה ליורשים שנקבעו בצו ירושה או בצו קיום צוואה, שניתנו ע"י ערכאה שיפוטית מוסמכת.

למשוך פנסיה

לעניין המוטבים – את מי יש לקבוע כמוטבים בקרן הפנסיה? ובכן, אין צורך לנקוב את בן הזוג כמוטב בקרן הפנסיה, שכן ממילא הוא מוכר כשאיר של העמית (או של הפנסיונר) לפי הגדרת התקנון. גם הילדים הם שאירים על פי הוראות התקנון, אולם רק עד גיל 21, בעוד בן הזוג הוא שאיר על פי הגדרת הקרן, לעולם ועד. כאשר הילדים חוצים את גיל 21 והעמית התגרש או התאלמן, אין עוד בן זוג כהגדרתו בתקנון, והילדים אינם נחשבים עוד לשאירים לפי התקנון, ואז מתקיים מצב של היעדר שאירים, והקרן תשלם למוטבים שקבע העמית, ובהיעדר קביעה כזו, תשלם ליורשים.

זיכרו את סדר תשלום כספים מהקרן במקרה פטירה וכדי למשוך פנסיה : שאירים > מוטבים > יורשים. כשיש שאירים, הקרן משלמת רק לשאירים! בהיעדר שאירים, למוטבים; ואם לא נקבעו מוטבים – ליורשים.

לכן ניתן לומר שגם כאשר עמית (או פנסיונר) נפטר ולא הותיר אחריו שאירים כהגדרתם בתקנון (בן זוג ויתומים עד גיל 21), התקנון התקני מגדיר מי יהיו זכאים לקבל את היתרה הצבורה, כדי למנוע מצב של אובדן החיסכון. גם כאן חובה עלינו בעלי הרישיון הפנסיוני, להכיר את הוראות תקנון קרן הפנסיה, כדי לסייע ללקוחות להבטיח את זכויותיהם וכדי למשוך פנסיה, באופן מקצועי ומדויק, כגון בקביעת מוטבים המתאימים להם ולצורכיהם.

זקוקים לייעוץ פרטני ומדויק על נושא של  >> סינרג'י – ליווי ותכנון פנסיוני

הפוסט למשוך פנסיה – תשלום למקרה מוות בקרן פנסיה כשאין שארים הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>
חוסר אקטוארי https://www.sinergy-ins.co.il/deficit/ Wed, 20 Sep 2023 06:22:23 +0000 https://www.sinergy-ins.co.il/?p=140 מה זה חוסר אקטוארי – הנה נסתכל על נושא עודף/גירעון אקטוארי בקרנות הפנסיה החדשות ומה זה אומר? ככל שהאחוז גבוה זה יותר טוב או פחות טוב? לפניכם בקצרה: מוצרי החיסכון הפנסיוני נבדלים, בין השאר, במרכיב הביטוח שניתן לרכוש במסגרתם. בחלק מקופות הגמל ניתן אמנם לבטח את העמיתים בביטוח חיים ובביטוח אובדן כושר עבודה, אך ביטוחים אלה […]

הפוסט חוסר אקטוארי הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>

חוסר אקטוארי

מה זה חוסר אקטוארי – הנה נסתכל על נושא עודף/גירעון אקטוארי בקרנות הפנסיה החדשות ומה זה אומר? 
ככל שהאחוז גבוה זה יותר טוב או פחות טוב? לפניכם בקצרה:

מוצרי החיסכון הפנסיוני נבדלים, בין השאר, במרכיב הביטוח שניתן לרכוש במסגרתם. בחלק מקופות הגמל ניתן אמנם לבטח את העמיתים בביטוח חיים ובביטוח אובדן כושר עבודה, אך ביטוחים אלה נעשים במסגרת קבוצתית בחברת ביטוח ולא על ידי קופת הגמל עצמה.

בפוליסות לביטוחי חיים מבוטח רשאי לרכוש ביטוחים למקרה מוות או אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח. לעומת זאת,  בקרן פנסיה חדשה המבוטח מוצא את עצמו ברוב המקרים רוכש כיסוי ביטוחי שמובנה כבר בתוכנית.

חוסר אקטוארי

הכיסוי הביטוחי בפוליסות לביטוח חיים והכיסוי הביטוחי הניתן בקרנות הפנסיה נבדלים זה מזה בגורם הנושא בסיכון הביטוחי. בפוליסות ביטוח חיים חברת הביטוח גובה פרמיות בעבור הביטוח, ובקרות מקרה ביטוח משלמת תגמולי ביטוח. לעומת זאת, בקרן פנסיה הביטוח הוא הדדי: כל מבוטח בקרן משלם פרמיית ביטוח, ומפרמיות אלו משולמים תגמולי הביטוח. אם נוצר עודף פרמיות על פני תשלומים – עודף אקטוארי – הוא מחולק למבוטחים, ואם נוצר גירעון אקטוארי, יתרת החיסכון הצבורה של המבוטחים מכסה גירעון זה.

גירעונות או עודפים אקטואריים בקרן פנסיה קורים כאשר אירועי נכות ומוות באוכלוסייה המבוטחת אינם תואמים את הנחות הקרן, שכן קרן פנסיה מחשבת את עלות הסיכון הביטוחי ואת מקדמי ההמרה לפנסיית זקנה על פי הנחות דמוגרפיות. לדוגמה, אם מספר מקרי הנכות בפועל גדול ממספר המקרים הצפוי לפי הנחות הקרן, נגרם גירעון אקטוארי, המחייב להפחית את הצבירה הפנסיונית של העמיתים.

לפי הוראות הממונה על הביטוח ושוק ההון, קרן פנסיה עורכת בכל תקופת דיווח מאזן אקטוארי, שבו מוצגים נכסיה והתחייבויותיה. ההתחייבויות במאזן האקטוארי הן התחייבויות הקרן למבוטחים ולמקבלי הפנסיה, והן מחושבות בהתבסס על הנחות ריבית היוון ועל תוחלת חיים של מבוטחים, פנסיונרים ושאירים. אם הנכסים עולים בערכם על ההתחייבויות, נוצר לקרן עודף אקטוארי; אם ההתחייבויות עולות על שווי הנכסים, נוצר לקרן גירעון אקטוארי.

פעולה לאיזון אקטוארי נועדה להשוות את שווי הנכסים להתחייבויות על ידי הקטנת או הגדלת ההתחייבויות.

אם נחלק את העודף או ה- חוסר האקטוארי, לפי העניין, בסך נכסי המבוטחים, נקבל תשואה דמוגרפית חיובית או שלילית. עודף אקטוארי יירשם כתשואה דמוגרפית חיובית, ולמעשה יעלה את התשואה הכוללת שהשיגה הקרן, ואילו גירעון אקטוארי יירשם כתשואה שלילית, שתקזז את התשואה מההשקעות שהשיגה הקרן.

לחברה מנהלת של קרן פנסיה עשוי להיות משקל רב בקביעת גובה העודף או הגירעון האקטוארי. החברה המנהלת, בהיותה הגורם האחראי לניהול הסיכונים, אחראית לחיתום של מצטרפים חדשים, לבדיקה רפואית במקרה של תביעה לפנסיית נכות ולבדיקה של תקופת האכשרה במקרי נכות או פטירה.

מעוניינים לקבל ייעוץ וליווי >> סינרג'י ליווי ותכנון ביטוחי ופנסיוני

הפוסט חוסר אקטוארי הופיע לראשונה ב-סינרג'י - תכנון פנסיוני | תכנון פרישה.

]]>